Θέσεις στο αεροπλάνο

Ποιές οι κατηγορίες θέσεων σε ένα αεροπλάνο;

Υπάρχουν τρεις κατηγορίες θέσεων ανάλογα με τον τύπο του αεροσκάφους και τη διαμόρφωση των θέσεων όπως αυτές ορίζονται από την εκάστοτε αεροπορική εταιρεία:

  • Οικονομική Θέση ( Economy Class)

    Η οικονομική θέση συνήθως καταλαμβάνει τις περισσότερες θέσεις μέσα στην καμπίνα. Είναι οι θέσεις με το χαμηλότερο κόστος και παρέχουν λιγότερες ανέσεις και υπηρεσίες στους επιβάτες. Εάν ταξιδεύετε με συμβατικές εταιρείες και αναλόγως την πτήση, συνήθως στο κόστος του εισιτηρίου περιλαμβάνονται δωρεάν ποτά και φαγητό. Στις εταιρείες χαμηλού κόστους συνήθως δεν περιλαμβάνονται φαγητό ή δωρεάν ποτό.

  • Επιχειρηματική Θέση ( Business Class)

    Αυτή η θέση είναι ακριβότερη σε σχέση με την οικονομική, προσφέρει περισσότερες ανέσεις και υπηρεσίες στους επιβάτες. Οι επιχειρηματικές θέσεις διαχωρίζονται από τις οικονομικές θέσεις στην καμπίνα του αεροσκάφους και είναι στο μπροστινό μέρος της. Τα καθίσματα των θέσεων είναι φαρδύτερα και υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία στις επιλογές γευμάτων ή ποτών.

  • Πρώτη θέση ( First Class)

    Αποτελεί την πολυτελέστερη και ακριβότερη θέση μέσα στο αεροσκάφος. Βρίσκεται στο μπροστινό τμήμα της καμπίνας με πιο άνετα καθίσματα και αρκετές αναβαθμισμένες υπηρεσίες. Επίσης, περιλαμβάνεται μεγάλη ποικιλία γευμάτων (ανάλογα πάντα με το είδος και την διάρκεια της πτήσης). Οι επιβάτες της πρώτης θέσης απολαμβάνουν επιπλέον προνόμια και εκτός αεροσκάφους από την αεροπορική εταιρεία π.χ ξεχωριστή υπηρεσία Check in και ειδικά διαμορφωμένους χώρους αναμονής στο αεροδρόμιο.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Αγοράζοντας ένα αεροπορικό εισιτήριο δικαιούστε αυτόματα κια μια θέση στο αεροπλάνο.

Όμως, στις αεροπορικές χαμηλού κόστους όπως η Ryanair και η Wizzair εάν δεν αγοράσετε μια συγκεκριμένη θέση στο αεροπλάνο θα σας δωθεί μια τυχαία θέση. Αν ταξιδεύετε με παρέα είναι πολύ πιθανό να μην καθίσετε ο ένας δίπλα στον άλλον.